Behandling af neglesvamp

Jo tidligere du påbegynder din behandling af neglesvamp, jo større er dine chancer for at blive helt helbredt.

Neglesvamp er vanskelig at behandle, da infektionen sidder inde i selve neglen og derfor svær at nå ind til. Selv når infektionen er behandlet effektivt, skal den gamle negl erstattes helt med en ny udvokset negl, før den kan anses for at være helet fuldstændigt. For fingernegle kan det tage op til seks måneder, efter du har afsluttet behandlingen, og for tånegle, som vokser langsommere, kan det tage helt op til et år. Hvis du har grimme negle, kan du prøve en lokalvirkende behandling, som kan fås på apoteket eller i Matas. Hvis det ikke er nok til at få bugt med infektionen, skal du kontakte en fodterapeut eller en læge for at få rådgivning. 

Husk, at jo før du påbegynder behandlingen, jo større er dine chancer for en vellykket behandling af neglesvamp. Hvis du passer godt på dine negle ved at holde dine fødder kølige og tørre, benytte rummeligt fodtøj og klippe dine negle regelmæssigt, hjælper det også med til at hele infektionen og forhindre, at den vender tilbage. Behandling af neglesvamp kræver masser af tålmodighed, men du må ikke give op eller standse behandlingen uden at tale med din fodterapeut eller læge, da det kan resultere i en mislykket behandling af neglesvampen.

Lokaltvirkende behandlinger mod neglesvamp

Neglesvamp, hvor neglens matrix (område inde i fingeren, hvor neglen dannes) endnu ikke er inficeret, kan behandles med salver og cremer eller svampedræbende neglelak, der kan fås i håndkøb, for eksempel ciclopirox og amorolfin. Nalox er lokalbehandling af neglesvamp, der bruges til at behandle negle, der er angrebet af svampeinfektion eller psoriasis. Nalox kan også kan bruges af diabetikere. Med en særlig svampedræbende effekt nedbryder Nalox svampene, der typisk forårsager negleinfektioner. Nalox virker også keratolytisk – som en kemisk peeling, der blødgør neglens øverste lag og fjerner misfarvninger og ødelagt neglevæv, hvilket giver en blødere og tyndere negl. Ved at binde fugten i neglen skaber Nalox en stærkere og mere funktionsdygtig negleoverflade, og de første synlige resultater ses ofte allerede i løbet af 1 uge.

nalox-neglesvamp-behandling

Tabletbehandlinger af neglesvamp

Hvis din neglesvamp har spredt sig til neglens matrix (område inde i fingeren, hvor neglen dannes) og lokalvirkende behandlinger ikke har kunnet hjælpe dig, kan det være nødvendigt med medicin i tabletform. Disse behandlinger bruges kun til alvorlige tilfælde af neglesvamp og ordineres af en læge. Der findes flere forskellige tabletbehandlinger af neglesvamp, hvoraf nogle har været forbundet med alvorlige bivirkninger såsom leverskader, tarmproblemer og hovedpine.

Andre behandlinger af neglesvamp

Ved svære og smertefulde tilfælde af neglesvamp, der ikke er blevet bedre ved brug af andre metoder, kan det være nødvendigt at fjerne neglen og derefter behandle med en lokal svampedræbende hudcreme. Denne behandling kan være effektiv, men er normalt smertefuld og midlertidigt invaliderende. Nyere muligheder for behandling af neglesvamp omfatter laserbehandling, ultralydsbehandling og fotodynamisk terapi.

Grimme negle

Grimme negle kan være pinlige i sociale sammenhænge.

Nalox er en unik behandling af neglesvamp – med tredobbelt virkning

Vi vil vise dig, hvorfor Nalox er det sikre valg på din vej mod helbredelse.

Nalox – unik behandling af neglesvamp med tredobbelt virkning

Nalox er svampedræbende, reducerer misfarvninger, styrker og blødgør neglens yderste lag. Neglene ser ofte sundere ud efter kun en uge.

Læs mere
nalox-packshot