Grimme negle

Vidste du, at helt op mod halvdelen af alle negleproblemer skyldes en svampesygdom?

Den mest almindelige årsag til negleproblemer er neglesvamp, men grimme og misfarvede negle kan også være symptomer på neglepsoriasis, tørre negle eller overfladiske skader.

En tør negl kan knække eller flække og får ofte en gullig farve. Negle kan også være hårde eller blive tykke, og det gør det vanskeligere at behandle neglen. Helt op til halvdelen af alle negleproblemer skyldes en svampesygdom, og det er ikke usædvanligt at have både en svampeinfektion og psoriasis i neglen på samme tid.

Eftersom negleinfektioner normalt er smertefri i begyndelsen, ignorerer mange mennesker symptomerne på ødelagte negle – eller også er de ikke klar over, at neglene er inficerede. Men hvis negleinfektioner ikke behandles, kan de medføre gener og bevirke, at neglene falder af. I nogle tilfælde kan tåneglene vokse sig så tykke, at det bliver ubehageligt at have sko på. Grimme, inficerede negle kan også være pinlige og belastende i sociale sammenhænge.

Negle, der er ødelagte af svampeinfektioner eller neglepsoriasis, kan være vanskelige at behandle, da infektionen sidder inde i selve neglen. Derfor er det vigtigt at påbegynde behandlingen af ødelagte og grimme negle tidligt og fortsætte, indtil den inficerede negl er erstattet helt af en ny udvokset negl – en proces, der for en storetånegl kan vare helt op til et år.

negle-svamp-tånegl-misfarvet-nalox

Grimme negle på grund af neglesvamp

Svampeinfektioner i neglene, også kaldet onykomykose, rammer cirka 10 procent af alle voksne og 50 procent af alle personer over 70 år. Onykomykose er mindst tre gange mere almindelig hos svømmere og rammer ofte personer, som hyppigt benytter offentlige svømmehaller, baderum og gymnastiksale. Neglesvamp er også almindeligt blandt sportsfolk og andre personer, der sveder meget, da svampen trives i varme, fugtige omgivelser. Neglesvamp opstår ofte efter en svampeinfektion i huden, for eksempel fodsvamp.

Neglesvamp er mere almindelig i tånegle end fingernegle. Den lever på dødt væv i og omkring neglene og kan forårsage tykke negle og skøre negle. Et andet, meget almindeligt tegn, er misfarvede negle, som ofte bliver gule eller grønlige. Andre symptomer på grimme negle er ændringer i neglens form, at neglen løsner sig, at neglens kanter smuldrer, og at den mister sin glød og glans. Selvom tilstanden ikke er livstruende, kan den medføre smerter og ubehag. Neglesvamp er også smitsom og kan sprede sig til andre negle og andre personer, hvis man ikke anvender behandling mod neglesvamp.

Selvom det kan være svært at behandle neglesvamp, findes der effektive behandlinger. Til milde og moderate infektioner, hvor neglens matrix (neglens matrix ligger inde i fingeren, og der er her, neglen dannes) endnu ikke er inficeret, anbefales normalt lokale behandlinger som f.eks. neglelak med svampedræbende middel eller en medicinsk gel som f.eks. Nalox. Nalox behandler neglesvamp, reducerer misfarvninger og styrker og blødgør neglens yderste lag. Svære svampeinfektioner, der ikke kan fjernes med lokale behandlinger, behandles normalt med receptpligtige tabletter, men disse lægemidler kan være forbundet med alvorlige bivirkninger. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med laserbehandling eller fjernelse af neglen for at komme svampen til livs.   

Grimme negle på grund af neglepsoriasis

Psoriasis er en kronisk autoimmun sygdom, der får kroppen til at producere for mange hudceller, som ophober sig og danner skællende sår og blærer. Psoriasis kan forekomme overalt på kroppen, og omkring 50 procent af dem, der har sygdommen, har den i deres negle. Symptomerne på neglepsoriasis omfatter en deform negl, små punktformede fordybninger i neglen, misfarvninger, og at neglen løsner sig fra neglelejet (kaldet onykolyse). Det er også almindeligt, at neglene begynder at smuldre, da den struktur, der understøtter dem, svækkes. Hvis der samtidig er en svampeinfektion, kan neglen blive tykkere end normalt.

Selvom psoriasis ikke smitter, kan sygdommen medføre funktionelle og sociale problemer, hvis den ikke behandles. Neglepsoriasis kan ikke helbredes, men neglenes udseende og funktion kan forbedres betydeligt med behandling. Nalox behandler negle, der er angrebet af psoriasis, og er også effektiv, når neglepsoriasis forekommer sammen med neglesvamp. Nalox dræber de svampe, der forårsager infektionen, og det er klinisk dokumenteret, at Nalox reducerer misfarvning af neglene og forbedrer neglenes udseende, hvor de første synlige tegn normalt viser sig efter kun 1 uge. Nalox øger fugttilførslen, blødgør neglens yderste lag, ændrer neglens mikromiljø og giver neglen en mere jævn og glat overflade og holder dermed neglene i god form. Mere alvorlige tilfælde af neglepsoriasis behandles sommetider med steroidsalve, der er ordineret af en læge, eller injektioner ind i neglene. Hvis der ikke er noget, der hjælper, kan det være nødvendigt at fjerne de inficerede negle ved en operation.

Nalox – behandling af neglesvamp med tredobbelt virkning

Nalox er svampedræbende, reducerer misfarvning og styrker og blødgør neglens yderste lag.

Hvor kan jeg købe Nalox?

Nalox kan fås på dit lokale apotek og i Matas. Du kan også købe Nalox online.

Nalox – unik behandling af neglesvamp med tredobbelt virkning

Nalox er svampedræbende, reducerer misfarvninger, styrker og blødgør neglens yderste lag. Neglene ser ofte sundere ud efter kun en uge.

Læs mere
nalox-packshot